Hastanemizde İlk Kez Kornea Nakli Yapıldı.
07 Aralık 2022

Kornea gözün ön kısmını kaplayan şeffaf bir tabakadır. Bazı durumlarda kornea tabakası şeffaflığını kaybeder ve matlaşır. Bu kişilerin görme yeteneği azalır veya kaybolur. Bazı hastalarda görme kaybı yanı sıra, hastanın gözünde yabancı cisim hissi, gözde sulanma, batma ve ağrı olabilmektedir.

Kornea tabakasının matlaşmasına neden olan durumlar; geçirilen enfeksiyonlar, doğuştan gelen bazı hastalıklar, gözün geçirmiş olduğu çoklu ameliyatlardır. Korneanın matlaştığı durumlarda gözün kendisi korunarak ön kısımdaki kornea tabakasının değiştirilmesi gözün tekrar görmesini sağlayabilmektedir. Kornea tabakası gönüllü bağışlanan bir dokudur ve bağışlayan kişi öldüğü zaman korneası alınır, gerekli testler yapılır, uygun koşullarda saklanır. Alınan bu kornealar uygun hastalara ameliyatla nakledilir. Bu işleme kornea nakli denilmektedir.

Kornea naklini gerçekleştiren Göz Uzmanı Doç. Dr. Meydan Turan “20 yılı aşkın bir süredir görme kaybı, gözünde ağrı, sulanma şikayetleri olan hastamız G.S’nin 7 yıldır takibini yapmaktaydım. Bu hastamızın 15.11.2022 tarihinde ekibim ile birlikte kornea nakli ameliyatını Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesinde başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesinde ilk kornea naklini yapmış olmanın gururunu yaşıyoruz.

Hastanemizde kornea nakli ameliyatının yapılabilmesi için gerekli olanakları sağlayan başta Sağlık Bakanlığı yöneticilerimize,  İl Sağlık Müdürümüze ve Başhekimimize ayrıca destek olan çalışma arkadaşlarıma, deneyimli ameliyathane ve servis çalışanlarımıza teşekkür ederim”, diye görüşlerini ifade etti.


  • Kornea Nakli1.JPG
  • Kornea Nakli 2.jpg